Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cher Perel!!

2009.06.04

  Cher perel!!!

 

Cher amerikai színész-énekesnő beperelte a Universal Music Group (UMG) lemezkiadót, mert úgy véli: a cég “kreatív könyvelése” jókora összeggel rövidítette meg őt és néhai férje, Sonny Bono örököseit.

    A sztár ügyvédei az UMG 2000 és 2003 közötti könyvelésének áttekintése alapján kedden nyújtották be a dokumentumokat a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon. A kereset szerint a UMG két lemez - az 1999-ben megjelent Cher The Greatest Hits, és a 2002-ben kiadott The Very Best of Cher - kapcsán játszotta ki a szerződésben lefektetett feltételeket.
A sztár még nem jutott hozzá, hogy a 2004 és 2008 közötti könyveket is átnézesse, de gyanítja, hogy azokban is találnának “kreatívan elkönyvelt” tételeket.
Az UMG szóvivője alaptalannak nevezte a vádakat, és reményét fejezte ki, hogy ez ki is derül a bíróság előtt - jelentette a The Hollywood Reporter online kiadványa.

    Cher és Bono 1965-ös I Got You, Babe című közös lemezükkel váltak híressé, ami a lemezlista csúcsára repítette őket. Azóta a díva az egyetlen női előadó, akinek az elmúlt fél évszázad minden évtizedére jutott egy toplistás dala. Mikor a sztárpár 1977-ben elvált, abban állapodtak meg, hogy a közös dalokból befolyó bevételeket megosztják. Bono 1998-ban egy síbaleset során életét vesztette, részesedése így özvegyére, Mary-Bono Mackre és gyermekeire szállt.

    “A Universal ‘fogj meg, ha tudsz’-játékot űz minden idők egyik legnépszerűbb, emblematikus művészével.” - értékelte a helyzetet Mark Passin, Cher ügyvédje, aki rámutatott, hogy a jogdíjak ilyesfajta eltüntetése nem ritka jelenség a lemezcégeknél.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.